Bouw van superjachten

Voor diverse jachten zijn de ingenieurs van Pentacon verantwoordelijk geweest voor het engineeren van de engine room, forepeak, heliplatform, re-fuel installatie, firefighting, achterdeck (met pasarelle aanlegmogelijkheden, sternthruster, rudder), leidingwerk naar de mast, airconditioned area’s, bowtruster room, emergency generator room, pool tech spaces and tender garages.

De ingenieurs van Pentacon zijn hier vanaf de voorstudies bij betrokken. Waarin de specifieke wensen van klant worden vastgesteld en de risico’s worden ingeschat. Wat moet er allemaal en wat moet het schip allemaal kunnen. Een voorbeeld kan zijn dat de klant niets wil ruiken en horen, dat alle uitlaten en ventilatie systemen naar de top van het schip moeten. Maar kan dit wel? Rekening houdend met gewichten, lengte, hoogteverschillen, hoeveelheid bochten, de benodigde dikte van de leidingen, kleppen en overige componenten.

De ontwerpers van Pentacon ontwikkelen ook de 3D tekeningen voor de werf. Alle geselecteerde componenten moeten een logische plek krijgen. De klant kan hierdoor optimaal gebruik maken van zijn schip dus: steeds meer luxeruimtes aan boord en steeds minder ruimte voor technische ruimtes.