Mechanical Engineer – Petten

Introductie

Onze klant is een internationaal opererende nucleaire dienstverlener. De onderneming produceert isotopen, verricht nucleair technologisch onderzoek, is consultant op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid van nucleaire installaties en dienstverlener in stralingsbescherming. Voor overheden wordt onderzoek gedaan om kennis over nucleaire technologie te ontwikkelen.

Organisatie

Voor de afdeling Engineering zijn wij op zoek naar een enthousiaste:

Mechanical Engineer

De afdeling:

Als Engineer kom je te werken binnen de Engineering groep. Deze afdeling is verantwoordelijk voor modificatie en het geven van engineering ondersteuning aan deze nucleaire installaties. Bij het streven naar de hoogste stand van veiligheid van de installaties worden deze voortdurend gemodificeerd.

Wat ga je doen?

Je bent de drijvende kracht bij modificaties en vernieuwingen van de installatie én de ontwikkeling van nieuwe faciliteiten. Dit betekent dat je zorgt dat het hele traject van conceptueel ontwerp – detail ontwerp – fabricage – inbedrijfstelling en oplevering zo effectief en efficiënt mogelijk verloopt.
Je houdt je bezig met analyse, je bent in staat om (eenvoudige) berekeningen te maken en in staat de constructeur van de juiste input te voorzien en waar nodig zelf iets te tekenen.

Functie

Je bent een HTS-er die zijn handen uit de mouwen wil steken en zich kan vastbijten om complexe storingen te verhelpen door de juiste aanpassingen op de installatie te realiseren.
Het is belangrijk om niet alleen constructeurs maar ook rekenaars (thermo mechanisch, nucleaire analyse, CFD) van juiste input te voorzien, voor experimenten is dat essentieel en voor sommige HCL projecten ook.
Dit is een belangrijke taak omdat je daarmee bijdraagt aan het veilig bedrijven van de Hot-cell laboratoria en overige installaties voor nu en voor de toekomst. Je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming van het tekeningenpakket (in samenwerking met de constructeur) en stelt de begeleidende (veiligheids)documentatie op.

Functie eisen

De eisen:

-HTS/WO opleiding werktuigbouw;
-Hoog veiligheids- en kwaliteitsbewustzijn;
-Slagvaardig, flexibel en gewend op een projectmatige en gestructureerde manier te werken;
-Ervaring in het gebruik van ontwerpcodes en/of het ontwerpen volgens de geldende(machine) richtlijnen en/of en standaarden (bijvoorbeeld ASME, ISO);
-Brede technische kennis van componenten, systemen, technieken en nucleaire processen;
-Beschikt over goede sociale vaardigheden en communiceert helder in woord en geschrift;
-Teamspeler met ervaring in multidisciplinaire omgeving;

Aanbod

Langdurige uitdagende baan waarbij theorie en praktijk elkaar nauwelijks ontlopen. Marktconform arbeidsvoorwaarden pakket en salaris.

Inlichtingen

Adri Copier 023-5514562

Sollicitatie

Adri Copier, acopier@pentacon.nl

 

[cx_apply_button]