Succesvol projectmanagement

Vanuit Pentacon hebben wij het projectmanagement mogen verzorgen voor de installatie van een nieuwe Renault Turbo charger assemblagelijn, op de afdeling Productie Engineering van Mitsubishi Turbo Chargers in Almere. De assemblagelijn bestaat uit 10 verschillende gerobotiseerde stations welke diverse assemblage werkzaamheden verrichten.

We zijn gestart met een klein team (Process engineer, Mechanical engineer, Documentatie en een Software engineer) in samenwerking met de machinebouwer (Hahn Automation Gmbh).

De planning hebben we opgesteld op beschikbaarheid van voldoende testcomponenten zodat er met een realistische planning kon worden gewerkt.

Bij de machinebouwer is een zeer succesvolle FAT test uitgevoerd en vervolgens is de lijn afgebroken en ingepakt en naar Almere getransporteerd.
Na de Site Acceptance test (Februari) kon worden verder gegaan met de voorbereidingen van de Internal Process Sign Off. Na deze fase komt de klant de lijn afnemen en in gebruik nemen.

Six Sigma

De toegepaste Six Sigma methodiek gaf veel inzicht in capabele processen, de invloed van Operators op het product resultaat en MSA studies. Door alle disciplines zo vroeg mogelijk bij het project te betrekken werd de lijn goed ontvangen door Operations, Maintenance en QA.